www.plefsis.gr εκπαιδευτική πύλη - στο ιστολόγιο οι ανακοινώσεις - οι νέες προσθήκες με λεπτομέρειες και άλλα ενδιαφέροντα

Πέμπτη, 26 Μαΐου 2011

NATURA 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εικαστική παρέμβαση NATURA 2011 στο Ίδρυμα Ευγενίδου


Αθήνα, Δευτέρα 23 Μαϊου 2011

Μια σημαντική εικαστική έκθεση έργων ζωγραφικής και γλυπτικής με αφορμή τη διεθνή ημέρα περιβάλλοντος, φιλοξενείται στους χώρους του Ιδρύματος Ευγενίδου και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής.
Η παρούσα έκθεση συμπληρώνει και ενδυναμώνει την πολιτιστική διάσταση του Ιδρύματος, αλλά και καταγράφει σαφώς τον, παραδοσιακά, φιλοπεριβαλλοντικό προσανατολισμό του, που φέτος αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία, δεδομένου ότι το 2011 έχει χαρακτηριστεί ως παγκόσμιο Έτος Δασών.
Το συμβολικό όνομα NATURA της έκθεσης, αλλά και το διαπεραστικό βάρος των έργων 42 σύγχρονων καταξιωμένων καλλιτεχνών, δεν αποτελεί παρά ένα ηχηρό μήνυμα ποιοτικής διάστασης ένα συμμετοχικό γεγονός Ιδρύματος και δημιουργών, προκειμένου από κοινού να συμβάλλουν στην περιβαλλοντική εκπαίδευση, ώστε ο σεβασμός στη φύση να μη συνεχίσει να παραμένει σοβαρό ζητούμενο.

Δευτέρα, 23 Μαΐου 2011

Γιώργος Ψωμάς εναντίον Walter Wuellenweber


Στην ανοιχτή επιστολή του Walτer Wuellenweber προς τους Έλληνες πολίτες, με τίτλο «Αγαπητοί μας Έλληνες», που δημοσιεύτηκε σε πρόσφατο τεύχος του γερμανικού εβδομαδιαίου περιοδικού Stern, απαντά ο συμπατριώτης μας Γιώργος Ψωμάς.
Walτer Wuellenweber:
«Μετά τις τράπεζες, θα πρέπει τώρα οι Γερμανοί να σώσουν και την Ελλάδα. Πρώτα έκαναν αλχημείες οι Έλληνες στο ευρώ και τώρα, αντί να κάνουν οικονομίες, απεργούν».Αγαπητοί Ελληνες, από το 1981 ανήκουμε στην ίδια οικογένεια. Μόνο που εμείς έχουμε συνεισφέρει, όσο κανείς άλλος στο κοινό ταμείο, δηλαδή γύρω στα 200 δις, ενώ εσείς έχετε, αντίθετα, εισπράξει κατά κεφαλήν, όσα κανείς άλλος, δηλαδή σχεδόν 100 δις.

ο παραμυθάς


Ο «ΠΑΡΑΜΥΘΑΣ» υπήρξε η πιο δημοφιλής παιδική εκπομπή της ελληνικής τηλεόρασης από το 1978 έως το 1987. Από τους τηλεθεατές που την παρακολουθούσαν τότε, οι μεγαλύτεροι σήμερα είναι γύρω στα σαράντα πέντε και οι μικρότεροι γύρω στα είκοσι επτά. Όλοι τους πια έχουν «βγει» ως ενήλικες στην κοινωνία και αρκετοί από αυτούς είναι και ίδιοι γονείς. Οι εκδηλώσεις προς το πρόσωπο που έπαιζε τον Παραμυθά στο δρόμο είναι συγκινητικές κι αυτός είναι ο σημαντικότερος λόγος δημιουργίας αυτού του blog.
Οι ιστορίες ήταν του Αλ. Κυριτσόπουλου, του Νίκου Πιλάβιου κ.α. Η μουσική ήταν του Σταμάτη Σπανουδάκη, τα σχέδια του Αλέκου Κυριτσόπουλου και η σκηνοθεσία/παρουσίαση του Νίκου Πιλάβιου

Σάββατο, 21 Μαΐου 2011

ματιά

Τι θα βρείτε;
προορισμούς, συνταγές, επαγγελματίες, ένα πολύ καλό ημερολόγιο, διάφορα διόλου αδιάφορα, βιβλιοθήκη, συνδέσμουςΠέμπτη, 19 Μαΐου 2011

Ο υπερκινητικός δάσκαλος


Η ύλη προσπαθεί να καλύψει τα ενδιαφέροντα όποιου έχει σχέση, μικρή ή μεγάλη, με την πρωτοβάθμια εκπαίδευση κυρίως. Δημοσιεύουμε τις εργασίες των μαθητών που γίνονται στο Εργαστήριο Πληροφορικής του σχολείου μας, video, παρουσιάσεις p pt , άρθρα, αποσπάσματα από βιβλία, θέματα για το περιβάλλον και φυσικά την
επικαιρότητα. Κύριο μέλημά μας,πάντα, είναι να κινήσουμε το ενδιαφέρον των
παιδιών και όσων έχουν σχέση με τη μόρφωση τους

ΔΑΣΚΑΛΟΣ Κ.-TEACHER K.

Υλοποίηση μιας Ανοιχτής και Ψηφιακής τάξης. Η Προσπάθεια του Δάσκαλου της Δράσης για Φως και Χρώμα στην Εκπαίδευση. Μια Υλοποιούμενη πρόταση Χωρίς Τέλος και με Όραμα. Ο Δια Βίου και Ανυπέρβλητος Αγώνας του Δάσκαλου για το Μαθητή Του..


Δως μοι πα στω και ταν γαν κινάσω...

Το ιστολόγιο ενός δασκάλου με εργασίες, βοηθήματα και άλλα χρήσιμα 

Τρίτη, 3 Μαΐου 2011

TrekEarth

Γνωρίστε τον κόσμο μέσα από τη φωτογραφία. Στην ιστοσελίδα θα βρείτε πάνω από 1,000,000 φωτογραφίες με σχόλια και πληροφορίες από τα ίδια τα μέλη της κοινότητας.Welcome to TrekEarth!Δευτέρα, 2 Μαΐου 2011

πύλη περιβαλλοντικής εκπαίδευσης


Η Περιβαλλοντική Εκπαίδευση για την αειφορία επιδιώκει εξ ορισμού την κριτική διερεύνηση και διάδοση της γνώσης, αλλά και την καλλιέργεια των κατάλληλων ικανοτήτων που θα καταστήσουν τους πολίτες ικανούς να παίρνουν αποφάσεις και να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση της αειφορίας. Σ’ αυτό το πλαίσιο, οι εκπαιδευτικοί και οι εκπαιδευτές εν γένει αποτελούν μια ιδιαίτερα κρίσιμη ομάδα. Σ’ αυτή την ομάδα απευθύνεται, κατά πρώτο λόγο, η πύλη του παιδαγωγικού υλικού.ελληνικός λόγος 2


παραμύθια
Τα παραμύθια προέρχονται από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και φτάνουν μέχρι και 150 χρόνια πίσω. Διατηρούν το ιδίωμα στο οποίο οι αρχικοί παραμυθάδες τα διατύπωσαν.
Δημιουργήθηκαν με στόχο να προσφέρουν στα μέχρι και 10 χρονών παιδιά ευχάριστο και εύκολο βραδινό ύπνο.
Έχουν εκφωνηθεί με αργό ρυθμό (δεν ενδείκνυνται για ημερήσια χρήση), ενώ συχνά ακούγονται εμβόλιμα χασμουρητά.
Θα διαπιστώσετε ότι τα παιδιά κοιμούνται συνήθως πριν το παραμύθι φτάσει στο τέλος του και ότι ξυπνούν την επόμενη μέρα με πολύ καλή διάθεση.
Τέλος, η εμπειρία μας έδειξε ότι πολλοί ενήλικες εξασφάλισαν μ’ αυτά εύκολο και ήρεμο βραδινό ύπνο.


ελληνικός λόγος 1

Δωρεάν Ηλεκτρονικό Φροντιστήριο στα Αρχαία Ελληνικά για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου.