www.plefsis.gr εκπαιδευτική πύλη - στο ιστολόγιο οι ανακοινώσεις - οι νέες προσθήκες με λεπτομέρειες και άλλα ενδιαφέροντα

Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2011

εκτοξεύτηκε με επιτυχία για τον Άρη το Curiosity

Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2011

διδάσκοντας φυσικές επιστήμες

Καλώς ήρθατε στο δίκτυο ενημέρωσης, διαμοιρασμού και αλληλοϋποστήριξης για τους αεί διδασκόμενους διδάσκοντες τις Φυσικές Επιστήμες. Διαπιστώνοντας τις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες για συνεργασία και ανταλλαγή απόψεων σε θέματα που άπτονται της διδασκαλίας των θετικών επιστημών στo ελληνικό σχολείο, δημιουργήσαμε αυτό το κοινωνικό δίκτυο Διδάσκοντας Φυσικές Επιστήμες (www.dfe.gr). Το δίκτυο αυτό είναι προσανατολισμένο στο πώς θα γίνουμε καλύτεροι δάσκαλοι των φυσικών επιστημών, ανταλλάσσοντας εκπαιδευτικές εμπειρίες, απόψεις αλλά και εκπαιδευτικό υλικό που είναι αναγκαίο στους μαχόμενους εκπαιδευτικούς. Ελπίζουμε η προσπάθεια αυτή να βρει γρήγορα την ανταπόκριση που της αρμόζει συνεισφέροντας ο καθένας το δικό του λιθαράκι και χτίζοντας μία επιστημονική κοινότητα που θα ανατρέπει τη νοοτροπία της απομόνωσης. Σε καλούμε λοιπόν να συμμετέχεις ενεργά σε αυτό που όλοι μας αγαπάμε: ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΟΥΜΕ ΦΥΣΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ. Με εκτίμηση, Bαγγέλης Kολτσάκης, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος,4/6/2009.

Ψυχολογία, Φιλοσοφία, Επιστήμες, Παιδεία


Το blog αυτό είναι για ανθρώπους που, όπως εγώ, κρατάω άρθρα εφημερίδων και περιοδικών, βιβλίων κλπ με ποικίλα θέματα: από την ψυχολογία, την φιλοσοφία μέχρι την παιδεία.
Όταν ξεκίνησε το διαδίκτυο, μου άρεσε το γεγονός ότι δεν είχα να κόβω πια άρθρα  από τα έντυπα- μπορούσα πιά να κρατάω μόνο τις διευθύνσεις των ιστοσελίδων που είχαν τα άρθρα και τις ειδήσεις σε ότι με ενδιέφερε και μου κέντριζε το ενδιαφέρον. Ξέχωρα που δεν κρατούσα πια αυτά που έβλεπα σε ταξινομημένα ντοσιέ ούτε κρατούσα πια σημειώσεις στο περιθώριο. Κέρδιζα λοιπόν χρόνο για να κάνω κάτι άλλο.
Αργότερα φάνηκε στον ορίζοντα άλλο ένα πρόβλημα. Δυστυχώς ένα-ένα αυτά τα links (ιστοσελίδες) σταμάτησαν να λειτουργούν. Προς μεγάλη μου απογοήτευση, φυσικά έχασα όλα αυτά που ήθελα να θυμάμαι και να ανατρέχω.
Philosophy

Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2011

Άπαντα Εμμανουήλ Κριαρά

Η παρούσα βάση δεδομένων των Απάντων Κριαρά καταγράφει και διαθέτει το σύνολο τόσο της εργογραφίας του Καθηγητή Εμμανουήλ Κριαρά, όσο και των ποικίλων δημοσιευμάτων και κρίσεων για το έργο του. Το εγχείρημα, περίπλοκο και δύσκολο εξαιτίας του πλούτου των περιεχομένων του, εξαρχής υποστηρίχτηκε ένθερμα από τον ίδιο τον Κριαρά, ο οποίος και μας επέτρεψε πλήρη πρόσβαση στο Αρχείο του. Η πλειονότητα του ψηφιοποιημένου υλικού διατηρεί και κάποιες σημειώσεις και σχόλια του συγγραφέα. Το ψηφιοποιημένο υλικό που παραθέτουμε συνοδεύεται από ευρετηριακούς όρους (δηλ. λέξεις-κλειδιά του κάθε βιβλίου), οι οποίοι συνδέονται ηλεκτρονικά με τις σελίδες του έργου στο οποίο αναφέρονται. Έτσι, ο μελετητής έχει τη δυνατότητα: να αναζητά συγκεκριμένες ενότητές του ή όρους που αναφέρονται σε ένα ή σε περισσότερα έργα, και να εντοπίζει ένα ευρύ συγκείμενο όπου ανήκουν.


16 Θέσεις,Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας,16 theseis,kentro ellinikis glossas
Το ψηφιοποιημένο υλικό χωρίζεται στις παρακάτω ενότητες:

Ιωνικό Κέντρο

Το όνομα και το πνεύμα του Ιωνικου Κέντρου ανάγονται στην αρχαία παράδοση της Ιωνίας, γενέτειρας του Ομηρικού λόγου, της επιστημονικής αντίληψης του Δημόκριτου και της σοφίας του Ηράκλειτου και του Πυθαγόρα.
Το Ιωνικό Κέντρο τιμά το πνεύμα αυτής της παράδοσης και του δίνει σύγχρονη μορφή, με τη δημιουργία ενός χώρου όπου η επιστημονική έρευνα, η ακαδημαϊκή μάθηση και η πνευματική ανάπτυξη θα συμβιώνουν.


ΙΔ΄ Διεθνές Συνέδριο Π.Ε.Ε

ΙΔ΄ Διεθνές Συνέδριο Π.Ε.Ε
“Εκπαίδευση ατόμων με ειδικές ανάγκες. Μια πρόκληση για το σχολείο και την κοινωνία
1-3 Δεκεμβρίου 2011, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, ΘεσσαλονίκηTo Άστρο των Χριστουγέννων


ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ
Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο                      Aθήνα, 23 Νοεμβρίου 2011


To Άστρο των Χριστουγέννων …
φωτίζει το  Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο

Με μία εντυπωσιακή παράσταση για όλη την οικογένεια, το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου υποδέχεται την περίοδο των Χριστουγέννων 2011 και την Πρωτοχρονιά 2012. Πρόκειται για την εορταστική όσο και.... ευαίσθητη ψηφιακή παράσταση «Το Άστρο των Χριστουγέννων» που θα γεμίσει και φέτος την ατμόσφαιρα – αλλά και τις καρδιές μικρών και μεγάλων - με το πνεύμα των Χριστουγέννων!
«Το Άστρο των Χριστουγέννων» αποτελεί μία επίκαιρη παράσταση του Ιδρύματος Ευγενίδου. Θεματικά πρόκειται για το γνώριμο και αγαπημένο Χριστουγεννιάτικο θέμα, το οποίο όμως στον θόλο του Ευγενιδείου Πλανηταρίου αποκτά μια επιστημονική και εκπαιδευτική διάσταση. Η παράσταση αναλαμβάνει να διερευνήσει, με την συμμετοχή του θεατή, μερικά από τα πιο δημοφιλή ερωτήματα και να δώσει μια εικόνα στην αναζήτηση κάθε παιδικής ψυχής του ξεχωριστού εκείνου κοσμικού φαινομένου που οδήγησε τους τρεις Μάγους στον νεογέννητο Χριστό. Τι ήταν τελικά εκείνο το «Άστρο»; Ήταν άραγε μετέωρο ή κομήτης; Νόβα ή σουπερνόβα; Μετεωρίτης ή βολίδα; Ισχύει άραγε η διατύπωση του Κέπλερ, πως επρόκειτο για συζυγία πλανητών; Γιατί καμιά επιστημονική θεωρία δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί ή να απορριφθεί έως σήμερα; Κάνοντας ένα ταξίδι πίσω στους αιώνες που πέρασαν, ξεκινώντας από τη γέννηση του Θείου Βρέφους στη φτωχική φάτνη της Βηθλεέμ, η παράσταση «Το Άστρο των Χριστουγέννων» ξεδιπλώνει ιστορικά, όσο και επιστημονικά δεδομένα μέσα από ένα ιδιαίτερο μουσικό και οπτικό θέαμα. Συγχρόνως γεμίζει τον χώρο με έναν «αέρα» παιδικής αθωότητας στους μεγάλους αναδύοντας πλήθος συναισθημάτων, που σίγουρα θα συγκινήσουν κάθε παιδικό βλέμμα και παράλληλα θα ξυπνήσουν όμορφες παιδικές αναμνήσεις.
Σενάριο-Σκηνοθεσία: Παναγιώτης Σιμόπουλος, Μουσική-Sound Design: Μπάμπης Μπλαζουδάκης, Animation: Γιάννης Βαμβακάς, Αφηγητές: Χρήστος Σιμαρδάνης και Κώστας Σεραφειμίδης, Κείμενο & Οδηγός Παράστασης: Διονύσης Σιμόπουλος.

Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2011

Historvius

Στην ιστοσελίδα Historvius θα ανακαλύψετε ιστορικά αξιοθέατα του κόσμου

ΑΡΚΟΛΕΩΝ

Η παρούσα ιστοσελίδα πραγματεύεται θέματα που συνάπτουν με γεγονότα και πρόσωπα που απασχόλησαν τον άνθρωπο στο μακρύ διάβα του πάνω στον γαλάζιο πλανήτη μας, αλλά και σε πρότερες εποχές. Συγκεκριμένα γίνεται μιά προσπάθεια για την ηλεκτρονική παρουσίαση της ελληνικής, παγκόσμιας αλλά και ναυτικής ιστορίας, από την εποχή του λίθου έως και τη σύγχρονη εποχή στην Ελλάδα και στον κόσμο.
Επίσης παρουσιάζονται γνωστές και άγνωστες πτυχές του κόσμου μας σε πολύ μακρινές εποχές, πριν ακόμα η πένα του ιστορικού αρχίσει να καταγράφει τα πεπραγμένα του ανθρώπου, καθώς και μια προσπάθεια να ενσωματώσουμε και γεγονότα που καλύπτουν την πολιτισμική ιστορία του ανθρωπίνου γένους. Γιά όποιες καλοπροαίρετες παρατηρήσεις και λάθη μας είμαστε πάντοτε στην διάθεσή σας. 

κάντε κουράγιο

Λίγα λόγια για τις πρόσθετες ουσίες τροφίμων

Τι είναι οι πρόσθετες ουσίες τροφίμων;
Τι είναι το πρόθεμα Ε;
Ποιά είναι η λειτουργία των πρόσθετων ουσιών τροφίμων;
Πώς ελέγχονται / ρυθμίζονται οι πρόσθετες ουσίες τροφίμων;
Είναι οι πρόσθετες ουσίες τροφίμων ασφαλείς;
Πώς ξέρω ποιες πρόσθετες ουσίες περιέχονται στα τρόφιμα;

bestpress


Το bestpress.gr:
- είναι το πιο εκτενές και ενημερωμένο ευρετήριο τύπου στο διαδίκτυο και σας παρέχει πρόσβαση σε στοιχεία και διευθύνσεις του πανελλαδικού τύπου, με έμφαση στα επαρχιακά μέσα μαζικής ενημέρωσης.
- φιλοξενεί όλες τις ημερήσιες και εβδομαδιαίες εφημερίδες, περιοδικά και ισοσελίδες που ασχολούνται με την πολιτική, τα αθλητικά, την οικονομία αλλά και τα έντυπα του επαρχιακού τύπου πανελλαδικής ή τοπικής κυκλοφορίας.
- με ήδη πάνω από 1000 καταχωρημένες πηγές ενημέρωσης συμπυκνώνει την πληροφόρηση του πανελλήνιου τύπου σε μία μονό ηλεκτρονική διεύθυνση με εύκολη και γρήγορη πρόσβαση από όλους.


Γνωμικολογικόν

Το Γνωμικολογικόν είναι μια μοναχική προσπάθεια. «Είμαστε» ένας. Το όνομά μου είναι Μανώλης Παπαθανασίου. Από τις αγαπημένες μου ασχολίες είναι τα γνωμικά, ο σχεδιασμός ιστοσελίδων και οι βάσεις δεδομένων (σοβαρολογώ). Ο συνδυασμός όλων αυτών δημιούργησε το Γνωμικολογικόν. Ένα χόμπυ που έχει καταλήξει να είναι πολύ απαιτητικό , αλλά και πολύ εθιστικό.
Η συλλογή των γνωμικών, η μετάφραση, η καταχώριση στη βάση δεδομένων και ο σχεδιασμός της σελίδας είναι όλα αποτέλεσμα προσωπικής -δικής μου- εργασίας. Κάποιοι φίλοι του site έχουν κατά καιρούς βοηθήσει στέλνοντας γνωμικά και μερικοί άλλοι έχουν βοηθήσει στο τεχνικό μέρος, με πολύτιμες παρατηρήσεις και επισημάνσεις λαθών.

Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2011

χαρούμενο δημοτικό

Το blog αυτό ξεκίνησε ως άσκηση στο Β΄Επίπεδο Τ.Π.Ε και εξελίχθηκε με πολλή αγάπη για τους μαθητές μου.Το ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ και το Δ2 απ' το 4ο Δημ. Σχ. Κομοτηνής εργάστηκε 2 χρονιές (2009-2011) παρουσιάζοντας εκπαιδευτικές δραστηριότητες,παιχνίδια γνώσης και σχολικές εργασίες! Τη φετινή χρονιά (2011-2012) το blog θα συνεχίσει να εμπλουτίζεται από το 13ο Δημ. Σχ. Κομοτηνής .Θα βρείτε πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό για παιδιά, γονείς και δασκάλους.Καλή διασκέδαση!

Vimeo

Το Vimeo είναι μία κοινότητα δημιουργικών ανθρώπων που είναι παθιασμένοι με την κοινή χρήση των βίντεο που οι ίδιοι δημιουργούν. Μπορείτε βέβαια να δημιουργήσετε και σεις τα δικά σας κι αν δεν ξέρετε πως, στο vimeo θα βρείτε εργαλεία και οδηγίες για να το κάνετε.Hdr skies

Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2011

Λένγκω, ΛένγκωΣτην κυρά μάνα μας μη δίνετε βοήθεια
ούτε μαγκούρα στο προσκέφαλο σιμά
γιατί θα δέρνει κάθε μέρα τα παιδιά της
κι όταν μιλάω θα με λέει αληταρά
Κι αν δέρνει κάθε που γουστάρει τα παιδιά της
θα καταντήσουνε εμπόροι δουλικοί
Τα νιάτα χάνονται στα βρώμικα σοκάκια
για να μετρήσουνε το μπόι τους στη γη
Λένγκω, Λένγκω, Λένγκω, Λένγκω, πάψε να με κυβερνάς
Λένγκω, Λένγκω, Λένγκω, Λένγκω, πάψε να με τυραννάς

Κι αν θέλω τώρα να ακούγεται η φωνή μου
με πιάνει τρόμος από ίσκιους μακρινούς
Χρυσάφι μοιάζει η συντροφιά σου στη ζωή μου
κι η ομορφιά σου μου γιατρεύει τους καημούς
Ρε μπάρμπα κάτσε να μάς πεις μια ιστορία
πώς ήταν τότες η μανούλα μας παλιά
Έπεφτε ξύλο σα γινόταν φασαρία
ή σάς νανούριζε με χάδια και φιλιά
Λένγκω, Λένγκω, Λένγκω, Λένγκω, μου σπαράζεις τη καρδιά
Λένγκω, Λένγκω, Λένγκω, Λένγκω, μου πληγώνεις τη χαρά

Κι ο μπάρμπας τότε σοβαρεύτηκε λιγάκι
την κούτρα ξύνει και παράγγειλε καφέ
Μητέρα, είπε, ήταν ένα κοριτσάκι
που ορφανό μάζευε άνθη σε μπαξέ
Τα άνθη στόλιζαν τ' αγέρωχο κεφάλι
μα όταν κοιμόταν πάλι πέφτανε στη γη
κι από τα λούλουδα που ο χάρος είχε βάλει
εμένα κράτησε να βλέπω τη ζωή
Λένγκω, Λένγκω, Λένγκω, Λένγκω, μου 'χεις φάει την ψυχή
Λένγκω, Λένγκω, Λένγκω, φίλοι θα βρεθούμε όλοι μαζί

Αυτή παιδιά μου ήταν τότες η μανούλα
ο κήπος ύστερα εγέμισε ληστές
Το κοριτσάκι μας το ντύσανε γριούλα
κι απ' τα κουρέλια του φαινότανε οι πληγές
Κι αν μάς χτυπάει με μανία και φωνάζει
την βάζουν άλλοι με συμφέροντα πολλά
Το όνειρο που φεύγει την τρομάζει
ν' αναζητάει μια χαμένη ελευθεριά

Λένγκω, Λένγκω, Λένγκω, μάνα στο καμίνι της φωτιάς
Λένγκω, Λένγκω, Λένγκω, μάνα πες μας πάλι τι ζητάς

τη Ρωμιοσύνη μην την κλαις


Ο ουρανός τον Ιούλιο- Σεπτέμβριο

Παρατηρώντας τα αστέρια. Ο ουρανός τον Ιούλιο- Σεπτέμβριο στο βόρειο ημισφαίριο
KOTHALIS STUDIO

Ο ουρανός τον Οκτώβριο - Δεκέμβριο

Παρατηρώντας τα αστέρια. Ο ουρανός τον Οκτώβριο - Δεκέμβριο στο βόρειο ημισφαίριο
KOTHALIS STUDIO


Πώς λειτουργεί ο ουρανός

Παρατηρώντας τα αστέρια. Πώς λειτουργεί ο ουρανός
KOTHALIS STUDIO 


ο αστερισμός του Λέοντα

Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2011

τα σχολικά βιβλία για αμβλύωπες μαθητές

Βιβλία διασκευασμένα και προσαρμοσμένα για αμβλύωπες μαθητές
Το Τμήμα Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης σε συνεργασία με την Ομάδα Εργασίας (Ο.Ε.) έχει δημιουργήσει ηλεκτρονική μορφή των εγχειριδίων Δημοτικού και Γυμνασίου, κατάσταση των οποίων εμφανίζεται παρακάτω.

Μετά το κύμα το άρωμα...

Η μαγεία της στιγμής που όλοι ψάχνουν, η διέξοδος από το αδιέξοδο, η ιδιαιτερότητα στην καθημερινότητα, η νηνεμία μετά την καταιγίδα, το ουράνιο τόξο μετά τη βροχή, η μπουνάτσα μετά την τρικυμία, το χαλάρωμα μετά το stress, το κάτι άλλο στη ζωή μας, αυτό που ο καθένας το αντιλαμβάνεται όπως θέλει...

παιχνίδια στην αυλή

Καλώς ήρθατε στην αυλή μας
Είναι γεμάτη με παιχνίδια που παίζονται στις σχολικές αυλές, στα πάρκα ή σε κάθε ανοικτό χώρο. Μας τα έστειλαν οι μικροί μας φίλοι και φίλοι μας που δεν είναι πια μικροί, αλλά νιώθουν σαν παιδιά! Προέρχονται από διάφορους τόπους και γι αυτό πολλά από αυτά παρουσιάζονται με τις παραλλαγές τους. 
Επισκεφθείτε κάθε γωνιά της αυλής μας και βρείτε παιχνίδια που παίζουν χιλιάδες παιδιά, παιχνίδια που δεν τα έσβησε ο χρόνος.

η ζωφόρος του Παρθενώνα

Η ζωφόρος του Παρθενώνα, ένα μοναδικό έργο τέχνης, παρουσιάζεται σε ψηφιακή μορφή μέσα από την παρούσα εφαρμογή που αναπτύχθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού - Υπηρεσία Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης - Α΄ Εφορεία Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων – Τομέας Ενημέρωσης και Εκπαίδευσης και το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης - Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών. Η εφαρμογή απευθύνεται στους ειδικούς επιστήμονες, στο ευρύτερο κοινό, αλλά και στα παιδιά μέσα από τα ψηφιακά της παιχνίδια. Σε αυτήν έχουν συγκεντρωθεί και υπομνηματισθεί στην ελληνική και αγγλική γλώσσα φωτογραφίες όλων των σωζόμενων λίθων της ζωφόρου των μουσείων Ακρόπολης, Βρετανικού και Λούβρου, οι οποίες έχουν συμπληρωθεί με τα σωζόμενα σχέδια του J.Carrey (1674) και του J.Stuart (1751), με σκοπό να δοθεί η κατά το δυνατόν πληρέστερη εικόνα του συνόλου.

παγκόσμιο ρολόι

Ένα παγκόσμιο ρολόι με πολλές πληροφορίες

Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2011

Ο Λόγος του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην Πνύκα


Το σύνταγμα της Ελλάδας


Εκπαιδευτική Ηλεκτρονική Πύλη schools.ac.cy

Ηλεκτρονική Πύλη www.schools.ac.cy 
H Εκπαιδευτική Ηλεκτρονική Πύλη schools.ac.cy στόχο έχει την υποστήριξη των εκπαιδευτικών σε θέματα διαδικτύου, ανάπτυξης ιστοσελίδων και αξιοποίηση διαδραστικών λογισμικών. Στις σελίδες της πύλης υπάρχουν οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις των σχολείων και άλλων εκπαιδευτικών φορεών και οργανώσεων, χρήσιμες πληροφορίες για το κτίσιμο ιστοσελίδων των σχολείων, δυνατότητα λήψης χρήσιμων λογισμικών, τεχνική στήριξη κ.ά.

Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2011

ΕΛ.ΣΤΑΤ

Η ΕΛ.ΣΤΑΤ., στα πλαίσια της αναβάθμισης των προσφερόμενων προϊόντων και υπηρεσιών και του εκσυγχρονισμού της λειτουργίας της, προσφέρει μέσω της διαδικτυακής της πύλης τις παρακάτω δυνατότητες:
Εύρεση στατιστικών στοιχείων ανά θεματική κατηγορία, καθώς και τη μεθοδολογία των πληροφοριών.
- Δημιουργία πινάκων από το χρήστη μέσω της Βάσης Στατιστικών Δεδομένων.
- On line παραγγελία έντυπων εκδόσεων, στατιστικών στοιχείων και μικροδεδομένων ερευνών.
- Πρόσβαση σε εκδόσεις on line.
- On line παραγγελία αναλογικών και ψηφιακών χαρτογραφικών υπόβαθρων.
- Υποστήριξη χρηστών σε ευρωπαϊκές στατιστικές μέσω του Κέντρου Υποστήριξης Ευρωπαϊκών Στατιστικών Δεδομένων.
- Ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων / δελτίων και αποστολή απαντήσεων σε ερωτηματολόγια (Έρευνες on line).
- Ενημέρωση για εθνικά στατιστικά στοιχεία μέσα από προγράμματα συνεργασίας της ΕΛ.ΣΤΑΤ. με τη EUROSTAT (URBAN AUDIT – Αστικός Έλεγχος) και άλλων διεθνών οργανισμών.
- Διάθεση εργαλείων στατιστικής ταξινόμησης και λεξικών.
- Αναζήτηση της ανακοίνωσης για αναπροσαρμογή μισθωμάτων και των βασικών μεγεθών απασχόλησης και ανεργίας, μέσω βάσεων δεδομένων.
- Απλή και σύνθετη αναζήτηση με εισαγωγή λέξεων – κλειδιών.
- Εγγραφή του χρήστη στη διαδικτυακή πύλη.
- Ενημέρωση για τα τελευταία πιο «δημοφιλή» στατιστικά στοιχεία, Δελτία Τύπου και Νέα και Ανακοινώσεις.
- Αυτόματη ενημέρωση του εγγεγραμμένου χρήστη για Δελτία Τύπου και Νέα και Ανακοινώσεις μέσω των υπηρεσιών ειδοποίησης και RSS.


Zoho.com


Με το Zoho.com μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εφαρμογές γραφείου, διαθέσιμες online προς χρήση, εντελώς δωρεάν.
Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δημιουργήσετε ένα Account Free.
Δείτε τους όρους χρήσης.
Αντικαταστήστε τα κλασσικά πακέτα τύπου "office" και εργαστείτε σε επεξεργαστή κειμένου, πρόγραμμα λογιστικών φύλλων, εφαρμογή χρονικού προγραμματισμού, παρουσιάσεις και πολλά άλλα, χωρίς καμιά εγκατάσταση στον Η/Υ σας.
Μοναδικές απαιτήσεις: μια σύνδεση στο διαδίκτυο και ένας φυλλομετρητής (browser). Ιδανικό για όσους βρίσκονται σε ταξίδι, ή για όσους θέλουν να απαλλαγούν από την αγορά γνήσιου πακέτου εφαρμογών γραφείου. 
Άλλωστε, ήδη όλο και περισσότερα προγράμματα τρέχουν online, χωρίς εγκατάσταση.
Δείτε ενδεικτικά, κάποιες από τις εφαρμογές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, να αποθηκεύσετε, να στείλετε με e-mail κ.λ.π.