www.plefsis.gr εκπαιδευτική πύλη - στο ιστολόγιο οι ανακοινώσεις - οι νέες προσθήκες με λεπτομέρειες και άλλα ενδιαφέροντα

Παρασκευή, 29 Απριλίου 2011

ο Μίκης για τα 1000 τραγούδια

Τετάρτη, 27 Απριλίου 2011

δωρεάν 1000 τραγούδια του Μίκη

Μια ομάδα από φίλους της μουσικής του Μίκη Θεοδωράκη διάλεξε 1000 τραγούδια από το έργο του,  και πρότεινε την δωρεάν διάδοση των 50 CD που προέκυψαν  από χέρι σε χέρι. Την πρόταση αυτή την αποδέχτηκε με χαρά ο Μίκης  μέσα από την τηλεοπτική εκπομπή  της ΝΕΤ "Στην Υγειά Μας".
Ο Χρήστος, φίλος της μουσικής του Μίκη Θεοδωράκη κι αυτός, επεξεργάστηκε και συμπίεσε τα 1000 τραγούδια,φροντίζοντας έτσι ώστε τα 50 CD της αρχικής συλλογής να γίνουν 10 για να χωρέσουν σε μία κασετίνα. Επιπλέον, απαντώντας στην παρακάτω επιστολή ο Μίκης συμφώνησε απόλυτα να γίνει η διακίνηση των 1000 αυτών τραγουδιών και  μέσα από το διαδίκτυο. Aποτέλεσμα όλων αυτών είναι και η δημιουργία αυτού του blog.Παρασκευή, 22 Απριλίου 2011

Μυθολογία - Αστρονομία

Η δημιουργία των αστερισμών του Ωρίωνα, του Μέγα Κύνα, του Μικρού Κύνα και του Σκορπιού, σύμφωνα με την Ελληνική Μυθολογία.


Τετάρτη, 20 Απριλίου 2011

Solar System Scope


Διαδραστικό τρισδιάστατο μοντέλο του ηλιακού συστήματος με πολλές δυνατότητες παραμετροποίησης


Τρίτη, 19 Απριλίου 2011

τσουνάμι

Το εντυπωσιακότερο βίντεο από το τσουνάμι στην Ιαπωνία

διαδίκτυο και διδασκαλία


Καλώς ορίσατε
Η σελίδα μας η οποία φιλοξενείται στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο ταξιδεύει στον κυβερνοχώρο από την 1η Σεπτεμβρίου 2001 Συντηρείται από την yours truly webslave 
Να σας συστηθούμε 


διαβάστε περισσότερα

Δευτέρα, 18 Απριλίου 2011

Παπάζογλου Νίκος

Ό,τι με πλήγωσε
http://www.youtube.com/watch?v=zD9IaDOrBAQ&feature=relatedΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ,(αναδρομή στη μουσική του προσφορά και συνέντευξη στην Ντίνα Μπατζιά)

Tα μισά από τα καλύτερα τραγούδια που ακούσαμε τα τελευταία είκοσι χρόνια ήταν δικά του. Σε κάθε συναυλία του γίνεται το αδιαχώρητο. Δημιούργησε «σχολή» με το ύφος του, τη γνωστή σχολή της Θεσσαλονίκης. Μιλάμε για τον τύπο με το κόκκινο μαντήλι, τον «ινδιάνο» της ελληνικής μουσικής, Νίκο Παπάζογλου.

Ψηφιακό Αρχείο ΕΡΤ

Η ΕΡΤ σας προσκαλεί να γνωρίσετε το πλουσιότερο Ψηφιακό Αρχείο της Ελλάδος που αποτελεί ένα σημαντικό μέρος της πολιτιστικής μας κληρονομιάς σε εικόνα και ήχο.
Περιηγηθείτε στον διαδικτυακό τόπο, του οποίου το περιεχόμενο καθημερινά θα εμπλουτίζεται με την πρόοδο των εργασιών της ψηφιοποίησης και τεκμηρίωσης
.


skoool.gr


Το skoool.gr είναι μια πρωτοποριακή προσπάθεια που γίνεται από την Intel ®προκειμένου ο μαθητής και ο εκπαιδευτικός να γίνει λήπτης καινοτόμων και πρωτοποριακών διαδραστικών εκπαιδευτικών πόρων με την χρήση τεχνολογιών αιχμής.
Το skoool.gr παρέχει στους μαθητές και στους εκπαιδευτές όλα εκείνα τα αναγκαία προκειμένου να καλυφθούν οι εκπαιδευτικές ανάγκες του Δημοτικού και του Γυμνασίου στα Μαθηματικά και στις Φυσικές Επιστήμες. Περιέχει επίσης εκπαιδευτικό υλικό για το Λύκειο.

Παρασκευή, 15 Απριλίου 2011

πονεμένη καρδιά

Εξαιρετικό κρητικό τραγούδι με το Στέλιο Φουσταλιέρη
http://www.youtube.com/watch?v=njokv56Cyhc

The land of GodsΠριν δέκα χρόνια ρίξαμε δυο τάβλες στο νερό, τους δώσαμε το όνομα της "LAND of  GODS" και από τότε... ταξιδεύουμε! Την βαρκούλα μας αυτή, όλο αυτό το διάστημα, μπήκαν και βγήκαν περίπου 
τις 900 χιλιάδες και άλλοι συνταξιδιώτες και αυτό ήταν που έκανε και κάνει το ταξίδι μας καλύτερο και πιο εντυπωσιακό. Ταυτόχρονα στον ίδιο καιρό έχουμε πάρει περί τις 3.000 χιλ. μηνύματα και χαιρετισμούς από γνωστούς και άγνωστους φίλους της Ιστοσελίδας όπου μας παροτρύνουν να 
συνεχίσουμε το ταξίδι μας. Μεγάλη μας έκπληξη ήταν η διαπίστωση πως το 40 - 45% από τους συνταξιδιώτες μας, είναι μαθητές σχολείων και φοιτητές πανεπιστημίων και πως στην σχολική 
περίοδο οι επισκέψεις της ιστοσελίδας φτάνουν και τους 500 την ήμερα.. Είναι συγκινητικό το γεγονός καθώς βλέπει κανείς πως δάσκαλοι και καθηγητές πλοηγούν και αυτοί την στις δικές τους Ιστοσελίδες και έτσι κάνουν πιο εύκολη την πρόσβασή της στους νέους βλαστούς της μάθησης... 
Στην ιστοσελίδα μας όπως είναι γνωστό, φιλοξενούμε κείμενα από παλιούς συγγραφείς και ποιητές, Όπως: Οδυσσέα Ελύτη, Νικηφόρο Βρεττάκο, Καζαντζάκη, Βάρναλη και τόσους άλλους μαζί και πολλές δεκάδες νέους συγγραφείς και ποιητές απ' την πατρίδα και όλο τον κόσμο καθώς προβάλουν 
αποσπάσματα από το έργο τους στην ιστοσελίδα μας. Πέμπτη, 14 Απριλίου 2011

Ζωντανά ο ΔΔΣ

Ζωντανά ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός 


Ίδρυμα Ευγενίδου


Το κοινωφελές Ίδρυμα Ευγενίδου συστάθηκε το 1956 με τη μορφή του νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου, υλοποιώντας τη διαθήκη του αείμνηστου εθνικού ευεργέτη Ευγένιου Ευγενίδη. Λειτουργεί με έδρα την Αθήνα, υπό τη μορφή του νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου. Η δραστηριότητα του Ιδρύματος σύμφωνα με την ιδρυτική πράξη, έχει στόχο να συμβάλλει στην επιστημονική και τεχνική εκπαίδευση των νέων της Ελλάδας.

Το Ίδρυμα διοικείται από τριμελή επιτροπή στην οποία συμμετέχει ο εκάστοτε Πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Ε.Μ.Π.). Για την πολυδιάστατη προσφορά του στην ελληνική κοινωνία, το Ίδρυμα Ευγενίδου τιμήθηκε το Δεκέμβριο του 1965 με το Χρυσούν Μετάλλιον της Ακαδημίας Αθηνών .

Επιμορφωτικού Κιτ ΔΔΣ


Για καθηγητές
Η επιμόρφωση της νεολαίας της Ευρώπης, και συγκεκριμένα σε επιστημονικά γνωστικά αντικείμενα, αποτελεί σημαντικό ζήτημα για τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ΕΟΔ). Ουσιαστικά, ο ΕΟΔ διαθέτει αρκετές δραστηριότητες επιμόρφωσης, οι οποίες στοχεύουν σε μαθητές όλων των ηλικιών και στους καθηγητές τους. Έχει καθοριστεί ένα συγκεκριμένο επιμορφωτικό πρόγραμμα ΔΔΣ, στο οποίο μια από τις βασικές δραστηριότητες είναι η ανάπτυξη επιμορφωτικού υλικού.

Διεθνής Διαστημικός Σταθμός


Ένα αιωρούμενο στο διάστημα ερευνητικό εργαστήριο
Μπορείτε να φανταστείτε ένα αιωρούμενο εργαστήριο στο διάστημα, σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας προς όφελος των ανθρώπων και της βιομηχανίας στη Γη; Λοιπόν, υπάρχει ήδη! Είναι ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ΔΔΣ), ο οποίος θα παραμείνει σε τροχιά σε ύψος περίπου 400 χιλιόμετρα επάνω από τη Γη και θα αποτελεί μια μόνιμη ανθρώπινη παρουσία στο διάστημα για τα επόμενα 10 έως 15 χρόνια.

European Space Agency (ΕSA)

Καλώς ήλθατε στον ελληνικό δικτυακό τόπο της European Space Agency (ΕSA). Πρωταρχικός μας στόχος είναι να σας ενημερώνουμε σχετικά με το ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων της στον τομέα της διαστημικής έρευνας και τεχνολογίας.
Η εξερεύνηση του διαστήματος ήταν πάντα μία αστείρευτη πηγή γνώσης προς όφελος του ανθρώπου, αλλά και των χωρών που συμμετέχουν σε αυτή. Η πρόωθησή της έχει ως αποτέλεσμα την απρόσκοπτη ανάπτυξη των επιστημών και της τεχνολογίας.


Τετάρτη, 13 Απριλίου 2011

εκπαιδευτικά προγράμματα


Το Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» υποδέχεται τη σχολική περίοδο 2010-2011 με καινούρια εκπαιδευτικά προγράμματα που απευθύνονται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες.
Τα προγράμματα αυτά έχουν σχεδιαστεί ειδικά και υλοποιούνται από το Μουσειοπαιδαγωγικό - Εκπαιδευτικό Τμήμα. Περιλαμβάνουν ένα ευρύ φάσμα από πρωτότυπες και ενδιαφέρουσες εκπαιδευτικές δραστηριότητες, που δίνουν τη δυνατότητα στα παιδιά να επιμορφωθούν με εντελώς διαφορετικό τρόπο πάνω σε θέματα που αφορούν την πλούσια ελληνική αλλά και παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά και παράδοση. Τα παιδιά παρακινούνται να συνεργαστούν, να παρατηρήσουν, να ερευνήσουν και να δημιουργήσουν.
Τα εκπαιδευτικά προγράμματα πραγματοποιούνται σε όλους τους άρτια εξοπλισμένους στεγασμένους και υπαίθριους χώρους του «Ελληνικού Κόσμου»


«Ελληνικός Κόσμος»


Ο «Ελληνικός Κόσμος», το Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, αποτελεί ένα υπερσύγχρονο Πολιτιστικό Κέντρο και Mουσείο που ξεχωρίζει για τα πρωτοποριακά προγράμματά του. Βρίσκεται στον παλαιό βιομηχανικό άξονα Αθήνας-Πειραιά, εκεί όπου η μνήμη συναντά τη νεότερη ταυτότητα της πόλης, και η αρχιτεκτονική του χαρακτηρίζει την οδό Πειραιώς.


ΙΜΕάκια


Ο δικτυακός τόπος www.imeakia.gr, ο οποίος απευθύνεται στους μικρούς φίλους του ΙΜΕάκια club, αλλά και σε όλα τα παιδιά ηλικίας 4-12 ετών, ακολουθεί τη λογική της δικτυακής πύλης (portal). Με ξεναγούς δέκα ήρωες-καρτούν, οι διαδικτυακοί επισκέπτες έχουν άπειρες δυνατότητες γνώσης και ψυχαγωγίας: μπορούν να διασκεδάσουν με παιχνίδια γνώσεων, δράσης και λογικής, να ζωγραφίσουν και να εκτυπώσουν τα σχέδιά τους, να «κατεβάσουν» χρήσιμες εφαρμογές για τον υπολογιστή τους και να συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς με κληρώσεις για πλούσια δώρα. Η πύλη λειτουργεί επίσης και ως χώρος πληροφόρησης για τα εκπαιδευτικά προγράμματα που πραγματοποιούνται στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», αλλά και επικοινωνίας, διαλόγου και ανταλλαγής απόψεων μεταξύ των παιδιών.
 

Δευτέρα, 11 Απριλίου 2011

Προετοιμάζομαι για Πανελλαδικές


Με τον ιστότοπο «Προετοιμάζομαι για Πανελλαδικές - Ψηφιακά Εκπαιδευτικά Βοηθήματα», που ξεκινά τη λειτουργία του παράλληλα με την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2010-2011, το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων εγκαινιάζει μια νέα δράση, με στόχο να στηρίξει αποτελεσματικά την προσπάθεια όλων των μαθητών της Γ’ τάξης Λυκείου, κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας τους για τις πανελλαδικές εξετάσεις.

'η-τ@ξη'

Η υπηρεσία Ηλεκτρονικής Διαχείρισης Τάξης 'η-τ@ξη' απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Στόχος της είναι η υποστήριξη της κλασικής διδασκαλίας και η ενίσχυση της διαδικασίας μάθησης που πραγματοποιείται καθημερινά μέσα στη σχολική τάξη.
Οι εκπαιδευτικοί θα ανακαλύψουν ένα χρήσιμο εργαλείο που θα τους βοηθήσει να οργανώσουν καλύτερα τις διδασκαλίες τους στο σχολείο.
Οι μαθητές από την πλευρά τους θα βρουν ένα εναλλακτικό μέσο πρόσβασης στην ύλη των μαθημάτων που διδάσκονται στη σχολική τους τάξη.Λεξικά

Το Λεξικό της κοινής νεοελληνικής είναι ένα σύγχρονο και πλήρες ερμηνευτικό, ορθογραφικό και ετυμολογικό λεξικό της νέας ελληνικής. 


Το Αντίστροφο λεξικό είναι πρόσφορο για αναζήτηση λέξεων βάσει της κατάληξής τους.


A Modern Greek-English Dictionary του Δ. Γεωργακά

Πύλη για την ελληνική γλώσσα


«Πύλη για την ελληνική γλώσσα και τη γλωσσική εκπαίδευση» είναι διαδικτυακό περιβάλλον που σχεδιάστηκε για λογαριασμό του ΥΠΕΠΘ με προδιαγραφές εθνικής Πύλης για την ελληνική γλώσσα και υλοποιήθηκε από το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας (2004-2006).

Κυριακή, 10 Απριλίου 2011

medlook kids


Τι είναι η ιστοσελίδα MEDLOOK;

Η ιστοσελίδα MEDLOOK έχει σαν στόχο τη σοβαρή, έγκυρη, συνεχή ενημέρωση για θέματα υγείας. Οι πληροφορίες που παρέχει προέρχονται από διεθνώς αναγνωρισμένους οργανισμούς και από πηγές εγνωσμένου κύρους.
Πώς επιλέγεται και παρουσιάζεται η πληροφόρηση στο MEDLOOK;
Η παρακολούθηση των ραγδαίων επιστημονικών, ερευνητικών και ιατρικών εξελίξεων γίνεται επί συστηματικής βάσης και γίνεται προσπάθεια παρουσίασης των εξελίξεων αυτών με απλό κατανοητό αλλά και ελκυστικό τρόπο. Ταυτόχρονα επιλέγονται από την μεγάλη μάζα των πληροφοριών που καθημερινά εμφανίζονται, τα γεγονότα τα οποία έχουν μεγαλύτερο αντίκτυπο για τη δημόσια υγεία ή αποτελούν μια πρωτοποριακή έρευνα που ανοίγει νέους ορίζοντες στον τομέα της βελτίωσης της ανθρώπινης υγείας.


                                                                  
                              

Παρασκευή, 8 Απριλίου 2011

παιδικά

Εδώ θα βρείτε περισσότερες από 9,000 ΔΩΡΕΑΝ παιδικές ζωγραφιές τηλεοπτικούς ήρωεςdisneyιππότες,νεράιδεςβασίλισσεςγιορτέςεπαγγέλματαμέσα μεταφοράς,αθλήματα, λουλούδια, καραγκιόζης, ζώα, γκραβούρεςΠαιδικά παραμύθιαποιήματαπαιχνίδιατελίτσεςαινίγματα, λαβύρινθοι, σελιδοδείκτες,κατασκευές, χάρτινες κούκλεςσελιδοδείκτες,σχήματα, ασκήσεις για προνήπια και νήπιαετικέτες, σχολικά προγράμματα, παιχνίδια της αυλής, λαχνίσματαχαρτοκοπτικήπαροιμίες-γνωμικάεικόνες για το έπος του 1940 και την επανάσταση του 1821, ανέκδοτα, στίχους, τραγούδια, σοφά λόγια, γνωμικά δημοτικά κλέφτικα τραγούδια φάκελα,επιστολόχαρτα,κάρτες,προσκλήσεις party, τραγούδια νανουρίσματαπροσευχέςσυνταγέςδημιουργική απασχόληση on line,έθιμα και παραδόσεις, προτάσεις για Μουσεία-Ξεναγήσεις επίκαιρες προτάσεις... και πολλά άλλα


Babytips


Το Babytips.gr είναι μια πύλη πληροφοριών για τους νέους γονείς.
Τα θέματα που παρουσιάζονται στο Babytips.gr είναι σχετικά με:
 • την Εγκυμοσύνη,
 • το Ταξίδι της Οικογένειας,
 • Δραστηριότητες με πολλά- πολλά παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους,
 • θέματα Συμπεριφοράς (σχετικά με την ψυχοκινητική ανάπτυξη των παιδιών, τα όρια στη συμπεριφορά, τις δυσκολίες στο μεγάλωμα),
 • Ερωτήσεις προς τους συνεργαζόμενους "Ειδικούς Επαγγελματίες".
 • Ιατρικά θέματα,
 • Διατροφή,
 • Οικολογία,
 • Δωρεές,
 • υπάρχουν πληροφορίες Πρώτης Ανάγκης καθώς και
 • λίστα με Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς που ασχολούνται με το Παιδί.
Αναπτύσσονται συνεχώς νέες συνεργασίες, με σκοπό την έγκυρη και υπεύθυνη ενημέρωση, με φορείς, εταιρίες, ιστοσελίδες, επαγγελματίες ιατρούς, διατροφολόγους, γυμναστές, δημοσιογράφους, νηπιαγωγούς, παιδίατρους, καθηγητές.
Πρέπει να τονιστεί ότι οι θέσεις, τα σχόλια, τα κείμενα των συγγραφέων και αρθρογράφων, σκοπό έχουν να ενημερώσουν τους αναγνώστες για τις προσωπικές τους απόψεις. Σε καμμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή που ενδεχομένως ψάχνει ο αναγνώστης.

Πέμπτη, 7 Απριλίου 2011

Σπουδαστήριο Nέου Eλληνισμού

H ηλεκτρονική έκδοση του Σπουδαστηρίου Nέου Eλληνισμού περιλαμβάνει ευρύ πολιτισμικό υλικό στην Ψηφιακή Βιβλιοθήκη: Ανθολόγιο κειμένων από την Νέα Ελληνική Λογοτεχνία, Ανθολόγιο Αναγνώσεων (σε μορφή αρχείων mp3), Ανθολόγιο Μαρτυριών και Ανθολόγιο Παιδικής Παράδοσης, ένα Χρονολόγιο (1801-1981), Έργα Αναφοράς και χρήσιμες διαδικτυακές Συνδέσεις. Επίσης η έκδοση περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, βιογραφικά στοιχεία και εργογραφίες των Κ.Π. Καβάφη, Κ.Θ. Δημαρά και Γ.Π. Σαββίδη, και πληροφορίες για την εταιρεία μας και τις δραστηριότητές της.


Άσπρη λέξη


Πάμε πάλι από την αρχή… όπως παλιά 
Αγαπητοί φίλοι της Άσπρης λέξης,
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως η άσπρη λέξη της ημέρας, ξεκίνησε και πάλι τη λειτουργία της δοκιμαστικά στις 31.03.2011, με την ίδια λέξη που δημοσιεύτηκε για  πρώτη φορά στις 31.03.2003.
Η Άσπρη λέξη θα δημοσιεύει κάθε μέρα μια ελληνική λέξη με την ετυμολογία, τη σημασία και την ιστορία της, ενώ κάθε Σαββατοκύριακο θα δημοσιεύει μια ελληνική παροιμία ή παροιμιακή φράση. 
Επίσης, στη διάθεσή σας έχετε λίστα γραμματικών επισημάνσεων, η οποία θα ανανεώνεται συχνά, ώστε να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο από όλους αλλά κυρίως από εκπαιδευτικούς οργανισμούς και σχολεία.
 

stixoi.info

Το stixoi.info δημιουργήθηκε, εξελίχθηκε και συντηρείται από μια οργάνωση αλλοδαπής προέλευσης, με την επωνυμία Paradosi, αγνώστων λοιπών στοιχείων, πέρα από το ότι τα μέλη της ανήκουν στην πρωτόγονη φυλή "Μεχινάκου". Όλη η σχεδίαση της σελίδας, το σχήμα της βάσης δεδομένων, ο κώδικας, η ιδέα του "στιχάκια" καθώς και τα γραφικά αποτελούν προϊόν εθελοντικής και αυθεντικής εργασίας της Paradosi, με αφετηρία εκκίνησης το απόλυτο μηδέν, χωρίς να χρησιμοποιηθεί ούτε κατά το ελάχιστο έτοιμος κώδικας ή οτιδήποτε άλλο που προϋπήρχε, γνωστό ή άγνωστο. Όλες οι καταχωρίσεις είναι πνευματική ιδιοκτησία των ανθρώπων στους οποίους αποδίδονται με σαφή τρόπο ή αυτών που τις δημοσιεύουν, μόνο όταν πρόκειται για δικές τους δημιουργίες.


Τετάρτη, 6 Απριλίου 2011

Ο πλοηγός


Ο ΠΛΟΗΓΟΣ αποτελεί μία υπηρεσία ψηφιακών χαρτών που χρησιμοποιεί αποτελεσματικά το υπόστρωμα GoogleMaps, και σε συνδυασμό με ελληνικά γεωγραφικά δεδομένα (GeoIntelligence) προσφέρει στους χρήστες του υπηρεσίες γεωγραφικής πληροφόρησης και πλοήγησης υψηλής ποιότητας.
   Υποστηρίζει εντοπισμό διευθύνσεων, δρομολόγηση από σημείο σε σημείο και παρουσίαση ενός πλούσιου συνόλου κατηγοριών σημείων ενδιαφέροντος (π.χ., τράπεζες, εστιατόρια, δημόσιες υπηρεσίες, φαρμακεία, εκκλησίες, κα). Επίσης παρέχει τη δυνατότητα επισήμανσης σημείων ενδιαφέροντος από τον ίδιο το χρήστη καθώς και την αποθήκευση και αποστολή αυτών σε άλλους χρήστες. Παρέχει χάρτες και γεωγραφική πληροφόρηση για όλη την Ελλάδα καλύπτοντας πλήρως την αστική ζώνη σε όλες τις ελληνικές πόλεις μεγάλου και μεσαίου μεγέθους (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ιωάννινα, Αλεξανδρούπολη, Ηράκλειο, Ρέθυμνο, κα.) καθώς και κωμοπόλεις.Τρίτη, 5 Απριλίου 2011

i-Teacher

Ηλεκτρονικό περιοδικό για τις Τ.Π.Ε. & τις εφαρμογές τους στην εκπαίδευση. (Συνέχεια του περιοδικού: "Εκπαίδευση & Νέες Τεχνολογίες"Δευτέρα, 4 Απριλίου 2011

Δι@ύγεια


To Πρόγραμμα Δι@ύγεια (νόμος 3861/2010) στοχεύει στην επίτευξη της μέγιστης δυνατής δημοσιότητας της κυβερνητικής πολιτικής και της διοικητικής δραστηριότητας, τη διασφάλιση της διαφάνειας και την εμπέδωση της υπευθυνότητας και της λογοδοσίας από την πλευρά των φορέων άσκησης της δημόσιας εξουσίας.


Παραδοσιακοί Χοροί


Ο παρών δικτυακός τόπος έχει σαν στόχο την υποστήριξη της διδασκαλίας ελληνικών παραδοσιακών χορών που συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα σπουδών της Φυσικής Αγωγής στην Α' βάθμια και Β' βάθμια Εκπαίδευση.
Δίνεται έμφαση τόσο στην μεθοδολογία της διδασκαλίας του κάθε χορού αλλά και στην παρουσίασή του με χρήση βίντεο και ήχου.
Έτσι ο παρών δικτυακός τόπος ενσωματώνει ηλεκτρονικά μαθήματα-σεμινάρια (webinars) για ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς, ώστε να αναδειχθούν:
 • (α) η θεωρητική προσέγγιση του κάθε χορού, αλλά και
 • (β) η παρουσίαση της εκτέλεσής τους.
Κάθε ηλεκτρονικό μάθημα περιλαμβάνει τα ακόλουθα στοιχεία για κάθε χορό:
 • Μεθοδολογία διδασκαλίας (ολική και μερική)
 • Παρουσίαση, με χρήση βίντεο, του χορού με έναν χορευτή με μέτρημα (χωρίς μουσική)
 • Παρουσίαση, με χρήση βίντεο, του χορού με έναν χορευτή χωρίς μέτρημα (με μουσική)
 • Παρουσίαση, με χρήση βίντεο, του χορού με ομάδα χορευτών

   
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

 
ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ