www.plefsis.gr εκπαιδευτική πύλη - στο ιστολόγιο οι ανακοινώσεις - οι νέες προσθήκες με λεπτομέρειες και άλλα ενδιαφέροντα

Παρασκευή, 26 Απριλίου 2013

ο ουρανός από Απρίλιο μέχρι Ιούνιο

Ο νυχτερινός ουρανός τους μήνες Απρίλιο - Ιούνιο

Πάσχα και Ημερολόγια


«Πάσχα και Ημερολόγια» 
του Διονύση Π. Σιμόπουλου, διευθυντή Ευγενιδείου Πλανηταρίου 

Όπως είναι γνωστό η λέξη «Πάσχα» προέρχεται από την εβραϊκή λέξη «πεσάχ» που σημαίνει «διέλευση» και είναι η «μνημόσυνος» εορτή των Εβραίων που αναφέρεται στη «διέλευση του Ιαβέ» πάνω από την Αίγυπτο προς πάταξη των πρωτότοκων παιδιών των Αιγυπτίων οι οποίοι κρατούσαν τους απόγονους του Ιωσήφ και των αδελφών του ως δούλους. Σύμφωνα με το σεληνιακό τους ημερολόγιο οι Εβραίοι γιόρταζαν το Πάσχα τους στη διάρκεια του μηνός Νισάν, που στα εβραϊκά σημαίνει «καιρός που πρασινίζουν τα πάντα». Ο μήνας αυτός ήταν επίσης και ο πρώτος μήνας του εβραϊκού έτους και άρχιζε λίγο πριν από την εαρινή ισημερία την ημέρα της εμφάνισης της Νέας Σελήνης, αφού οι εβραϊκοί μήνες δεν καθορίζονταν με μόνιμο ημερολόγιο αλλά σύμφωνα με τις νουμηνίες, τις φάσεις δηλαδή της Σελήνης. Γι’ αυτό η εορτή του Πάσχα γιορτάζονταν από τους Εβραίους την 15η του μηνός Νισάν, την ημέρα δηλαδή της πρώτης εαρινής πανσελήνου.

Σ’ αυτό το πλαίσιο θα πρέπει να τοποθετήσουμε και την θριαμβευτική είσοδο του Ιησού στην Ιερουσαλήμ, τον Μυστικό Δείπνο και την Σταύρωση αφού όπως ξέρουμε όλα αυτά έγιναν

Πέμπτη, 25 Απριλίου 2013

Ἡ ἀπολογία τοῦ Σωκράτη

Ἡ ἀπολογία τοῦ Σωκράτη (Πλάτων)- Ἐπεξεργασία ταινίας -Ἑλένη Κεμικτσὴ
-Βασίστηκα σὲ ἕνα μικρὸ ἀπόσπασμα τῆς ταινίας τοῦ Rosselini γύρω ἀπὸ τὴ ζωὴ τοῦ Σωκράτη γιὰ τὴν συναρμολόγηση τῆς ταινίας αὐτῆς -Μὲ λίγα λόγια δημιούργησα μία νέα ταινία πού ἐπικεντρώνεται ἀποκλειστικὰ στὴν ἀπολογία τοῦ Σωκράτη -
Ἡ ἀρχικὴ ταινία τοῦ Rosselini ἦταν στὰ ἰταλικὰ μὲ ὑποτίτλους στὰ ἱσπανικὰ ἐνῷ ἐδῶ ἔχουμε στὴν οὐσία μία νέα ἑλληνικὴ ταινία πού δὲν ὑπῆρξε ποτὲ.
http://www.projethomere.com

Τετάρτη, 24 Απριλίου 2013

8o Πανελλήνιο Συνέδριο Ερασιτεχνικής Αστρονομίας


8o Πανελλήνιο Συνέδριο Ερασιτεχνικής Αστρονομίας
(11-13 Οκτωβρίου 2013)
Inline image 2
Το 8o Πανελλήνιο Συνέδριο Ερασιτεχνικής Αστρονομίας θα πραγματοποιηθεί στην Θάσο στις 11 με 13 Οκτωβρίου 2013 στο ξενοδοχείο Alexandra Beach Thassos Spa Resort στο Ποτό. Το συνέδριο απευθύνεται σε όλους τους ερασιτέχνες αστρονόμους, φοιτητές και λάτρεις της επιστήμης. Σκοπός του είναι η διάδοση της αστρονομίας, η επαφή μεταξύ των ερασιτεχνών, αλλά και η γνωριμία με την Θάσο!
Η θεματολογία του συνεδρίου περιλαμβάνει:

Ινστιτούτο Νεοελληνικών Σπουδών

Το Ινστιτούτο Νεοελληνικών Σπουδών διοργανώνει "Πασχαλινό Παζάρι Βιβλίων"από τις 24 έως τις 26 Απριλίου 2013, 10.00-15.00, στο φουαγέ της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ. Πρόσφατες και παλαιότερες εκδόσεις θα προσφερθούν σε όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας σε ειδικές τιμές. Μέρος των εσόδων θα διατεθεί σε σχολεία της Θεσσαλονίκης για την προσφορά πρωινού σε μαθητές.
Κυκλοφόρησε ο έβδομος τόμος της σειράς "Ιστορία της θεωρίας της λογοτεχνίας" με τίτλο Μοντερνισμός και Νέα Κριτική (επιμέλεια: A. W. Litz, L. Menand & L. Rainey, θεώρηση μετάφρασης Γ. Φαρίνου-Μαλαματάρη & Μ. Χρυσανθόπουλος), ο οποίος πραγματεύεται τις θεωρίες της λογοτεχνίας του 20ού αιώνα, επιλέγοντας να εστιάσει στον Μοντερνισμό και τη Νέα Κριτική καθώς και στη σημαντική συμβολή τους στην εξέλιξη των γραμματολογικών σπουδών. Περισσότερες πληροφορίες...

Εκρηκτική… Λαμπρή

«Εκρηκτική… Λαμπρή»
στη Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας
από 8 έως 12 Μαΐου 2013

Αθήνα, Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Από τις 8 έως τις 12 Μαΐου και μόνο για πέντε ημέρες, η Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου θα είναι ανοιχτή για το κοινό από τις 11:00 έως τις 20:00, με ειδικές εορταστικές δραστηριότητες. Μικροί και μεγάλοι επισκέπτες θα παρακολουθήσουν εντυπωσιακά πειράματα και θα εφαρμόσουν αρχές της Μηχανικής, δημιουργώντας τις δικές τους κατασκευές εκτόξευσης!

Το πρόγραμμα της ενότητας «Εκρηκτική… Λαμπρή» περιλαμβάνει:

Τρίτη, 9 Απριλίου 2013

ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ

Το ιστολόγιο «ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ» περιλαμβάνει δραστηριότητες, ζωγραφιές, εκπαιδευτικά παιχνίδια, ασκήσεις, επαναλήψεις μαθημάτων, εγκυκλοπαιδικές γνώσεις, ιστορίες, παραμύθια, τραγούδια, προσευχές, όμορφους προορισμούς, ποιήματα, ανέκδοτα, αινίγματα, παροιμίες, γλωσσοδέτες, χρήσιμες συμβουλές κ.ά.  

ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ

Λούνα Παρκ


Λούνα Παρκ - Τελευταίο επεισόδιο από margaritapaschou1


Το τελευταίο επεισόδιο της σειράς ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ 
ιστοσελίδα: περασμένα ναι. ξεχασμένα όχι

Περασμένα ναι, ξεχασμένα όχι

Περασμένα ναι, ξεχασμένα όχι

θεατρικές παραστάσεις

Κανάλι στο youtube με θεατρικές παραστάσεις

Παρασκευή, 5 Απριλίου 2013

Εκπαιδευτική Περιβαλλοντική Πύλη Πιερίας

                                      Εκπαιδευτική Περιβαλλοντική Πύλη Πιερίας
Εργασίες Π.Ε από την  Εκπαιδευτική Περιβαλλοντική Πύλη Πιερίας αναρτημένες στο ISSUU

Τρίτη, 2 Απριλίου 2013

MEGA 50GB δωρεάν


Είμαστε μια ειδική ομάδα Τεχνολόγων που είχαμε το χρόνο, την ευκαιρία και την πρόσβαση στο διαδίκτυο για να οικοδομήσουμε μια φοβερή υπηρεσία αποθήκευσης cloud που θα βοηθήσει στην προστασία της ιδιωτικής ζωής σας. Προγραμματίσαμε αυτή τη διαδικτυακή υπηρεσία από το μηδέν στο Auckland στη Νέα Ζηλανδία. Αντίθετα με τους περισσότερους από τους ανταγωνιστές μας, χρησιμοποιούμε μια υπερσύγχρονη τεχνολογία κρυπτογράφησης που βασίζεται στο πρόγραμμα περιήγησης όπου εσείς, όχι εμείς, ελέγχετε τα κλειδιά. Η ομάδα σχεδιασμού περιλαμβάνει τους Kim Dotcom, Mathias Ortmann, Bram van der Kolk και Finn Batato.Ο Διευθύνων Σύμβουλος μας, Vikram Kumar, ήταν διευθύνων σύμβουλος της InternetNZ, μιας μη κερδοσκοπικής οργάνωσης που προωθεί το όραμα ενός «ανοικτού και αδέσμευτου Διαδικτύου». Ελπίζουμε να σας αρέσει.
Τι μπορώ να έχω με το δωρεάν λογαριασμό μου;
Ένα παγκοσμίως προσβάσιμο, υψηλής απόδοσης, ασφαλούς κίνησης cloud με 50 GB αποθηκευτικού χώρου